Logo

Ritverslagen

Uitstap naar Meetjesland

Zaterdag 23 juni zijn we met de Bike-Box en 8 fanatieke wielervrienden een ritje gaan doen aan onze Noordkust. Vertrokken in Sint Laureins via de knooppunten naar Sluis - Damme (een 25 tal km langs de vaart) - Konkke-Heist - Knokke (4 km op de mooie dijk) - Retranchement (kleine gezellige lunch) - Breskens - Hoofdplaat (langs de Hoge Platen in zee) - terug naar Sint Laureins. Goed voor 130 km. Ook nog een deel van de match Rode Duivels meegepikt in St Laureins !!

Het weer hadden we aan onze zijde met de ganse dag een mooi aangenaam  zonnetje. Iedereen vol lof over de rit.

Bedankt aan de chauffeurs Patrick en Peter die ons veilig hebben vervoerd heen en terug.

Tot een volgende uitstap. 

Groetjes, Danny, voorzitter.

Daguitstap Sankt Vith 5 mei 2018

Onze eerste daguitstap 2018 naar de Oostkantons: Sankt Vith.

Met 17 moedigen zijn we naar St Vith getrokken om enerzijds een vrij heuvelachtige rit te rijden (14 man) en anderzijds een rustig ritje (3 man), de Vennbahn, te rijden. 

Alles zat mee, het vervoer, het enthousiasme, de verplaatsing, het warme weer en natuurlijk de grote goesting van de wielertoeristen. De grote groep van 14 man reden 109 km over het mooie traject, uitgedokterd door Ivan Schuermans. De kleine groep, over een lichtlopend veel korter parcours, hadden meer pech met 3 lekke banden.

Natuurlijk kon er een terrasje vanaf in Burg-Reuland en in St Vith en bij thuiskomst in ons lokaal hebben we ook nog onze dorst kunnen lessen. Dank ook aan de chauffeurs die iedereen heen en terug brachten en dit zonder ongelukken!

Voor onze wielertoeristen plannen we dit jaar nog minstens 2 uitstappen: naar het Meetjesland (vlakke rit) pêriode eind juni of begin augustus en naar Zeeland, vermoedelijk september.

WTC De Ware Vrienden

Danny Devolder 

B-groep: Engis - 27/8/2017

Video vanop de fiets van Kris

A-groep: Aarschot - 8/4/2018

Video vanop de fiets van Kris

3 daagse WESTHOEK 2017

Een deel van onze leden gingen voor een 3 daagse trip naar de Westhoek. Polstok had een mooie 3 daagse trip uitgestippeld door een goed hotel  te zoeken en mooie ritten uit te stippelen in het prachtige landschap dat ons landje rijk is in het Westen. 

21 juli: De 14 dapperen reden met eigen vervoer per 2 naar het hotel in Watou waar we effen later van start gingen om een ritje te maken van 100 km. Naast de 10 toeristen die de 100 km reden waren er ook 2 vrouwen, Judith en Carina, die liever "elektrisch" reden en daarnaast nog 2 wandelaars, Brigitte en Monique. Na 60 km had Danny gezorgd voor een tussenstop bij zijn neef op zijn boerderij "De Grote Fokkewerve" in Alveringem, de gemeente vanwaar Esther afkomstig is. Daar kregen we allerhande frisdranken en lekkere rijstetaart voorgeschoteld. Afspraak met de dames in Watou centrum waar we een terrasje deden om onze dorst te lessen. Daarna naar ons hotel voor inschrijving, een douchke, aperitiefje en avondmaal.

22 juli: na een heerlijk ontbijt vertrokken we voor een rit naar de bergzone (8 man) terwijl de ook de elektrische dames en de wandelaars vertrokken voor hun ritje.

Nadat we de Kemmelberg hadden opgereden, hadden we pech met het weer zodat we langer moesten blijven zitten in onze middagstop (waar de wandelaars zaten te wachten) tot de regen begon te minderen. Dan maar besloten om naar het hotel te rijden (onderweg nog heel wat regen). Om 16u stond het bezoek aan de brouwerij St Bernardus op het programma waar we een heel mooie uitleg kregen, een bezoek aan de brouwerij , een proeverij en tot slot nog een cadeautje van 4 trappisten en een mooi St Bernardus glas. Ondertussen reden Benny en Paul nog een extra ritje aangezien zijn niet meegingen naar de brouwerij.  s'Avonds ons lekker aperitiefje en een lekker avondmaal. 

23 juli: wakker geworden met de regenvlagen tegen de ruiten. Gelukkig kregen we opnieuw een heel lekker ontbijt terwijl de mensen met een goede gsm het weerbericht analyseerden. Na overleg moesten we jammer genoeg de voorziene rit afgelasten omwille van de voorspelde regen. Dan maar richting St Truiden zodat we rond de middag al terug thuis waren. Erg jammer, maar het weer hebben we niet in de hand.

Toch mogen we terugblikken op een geslaagde uitstap en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Nogmaals dank aan Polstok voor het uitwerken van deze trip.

Danny

NB: wou nog een mooie groepsfoto toevoegen, maar dit lukt me niet.