Logo

Ritverslagen

B-groep: Engis - 27/8/2017

Video vanop de fiets van Kris

3 daagse WESTHOEK 2017

Een deel van onze leden gingen voor een 3 daagse trip naar de Westhoek. Polstok had een mooie 3 daagse trip uitgestippeld door een goed hotel  te zoeken en mooie ritten uit te stippelen in het prachtige landschap dat ons landje rijk is in het Westen. 

21 juli: De 14 dapperen reden met eigen vervoer per 2 naar het hotel in Watou waar we effen later van start gingen om een ritje te maken van 100 km. Naast de 10 toeristen die de 100 km reden waren er ook 2 vrouwen, Judith en Carina, die liever "elektrisch" reden en daarnaast nog 2 wandelaars, Brigitte en Monique. Na 60 km had Danny gezorgd voor een tussenstop bij zijn neef op zijn boerderij "De Grote Fokkewerve" in Alveringem, de gemeente vanwaar Esther afkomstig is. Daar kregen we allerhande frisdranken en lekkere rijstetaart voorgeschoteld. Afspraak met de dames in Watou centrum waar we een terrasje deden om onze dorst te lessen. Daarna naar ons hotel voor inschrijving, een douchke, aperitiefje en avondmaal.

22 juli: na een heerlijk ontbijt vertrokken we voor een rit naar de bergzone (8 man) terwijl de ook de elektrische dames en de wandelaars vertrokken voor hun ritje.

Nadat we de Kemmelberg hadden opgereden, hadden we pech met het weer zodat we langer moesten blijven zitten in onze middagstop (waar de wandelaars zaten te wachten) tot de regen begon te minderen. Dan maar besloten om naar het hotel te rijden (onderweg nog heel wat regen). Om 16u stond het bezoek aan de brouwerij St Bernardus op het programma waar we een heel mooie uitleg kregen, een bezoek aan de brouwerij , een proeverij en tot slot nog een cadeautje van 4 trappisten en een mooi St Bernardus glas. Ondertussen reden Benny en Paul nog een extra ritje aangezien zijn niet meegingen naar de brouwerij.  s'Avonds ons lekker aperitiefje en een lekker avondmaal. 

23 juli: wakker geworden met de regenvlagen tegen de ruiten. Gelukkig kregen we opnieuw een heel lekker ontbijt terwijl de mensen met een goede gsm het weerbericht analyseerden. Na overleg moesten we jammer genoeg de voorziene rit afgelasten omwille van de voorspelde regen. Dan maar richting St Truiden zodat we rond de middag al terug thuis waren. Erg jammer, maar het weer hebben we niet in de hand.

Toch mogen we terugblikken op een geslaagde uitstap en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Nogmaals dank aan Polstok voor het uitwerken van deze trip.

Danny

NB: wou nog een mooie groepsfoto toevoegen, maar dit lukt me niet.

 

 

 

 

ritverslag groep B 9 april 2017

De weerman voorspelde een zomerse dag vandaag met volop zon . Dat was ook zo met meer dan 20° maar niet vanmorgen . 1° stond thuis op thermometer om half 8 en heb dus maar gekozen voor de lange broek en handschoenen . Heel veel volk aan de start vandaag voor onze rit van 76km naar Neerlinter via grote omweg . Bergop niet te snel dat iedereen meekon en op vlak en bergaf vol gas . De eerste 10km op kop waren voor Jos en mij en daarna voor de 2 stephannen . De laatste 10 km heeft de mooiste renner van het peloton ( Eddy Rutten , mooi bruin getind ) stephan G. nog afgelost omdat zijn bordje bijna leeg was , maar toch chapeau voor de prestatie van de 2 Stephannen die zorgden voor een gem. van 29.92 km/u . Eén eetpauze en 1 lekke band in Kortenaken en 10 voor half 12 terug in de club . Volgende zondag een andere richting nl. Cahotte . In de finale werd nog menig renner uit de wielen gekletst door het hevige tempo van keeske die al zoveel kop had gedaan en met nog een 8 tal in zijn wiel probeerde Devolder de spurt te winnen maar viel nog juist naast het podium met een vierde plaats . 1 Eddy Rutten , 2 Keeske en 3 Ikzelf .

Grooetjes    Ivan